Print DTF - Direct to Film of DTF is een proces waarbij prints met behulp van een hittepersmechanisme worden overgebracht op stof.

DTF (Direct To Film) Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met een direct-to-film printer een ontwerp op een film printen en dit direct overbrengen op het beoogde oppervlak, zoals stof. De belangrijkste reden waarom de DTF-printer aan populariteit wint, is de vrijheid die hij je geeft om bijna elk oppervlak te kiezen om op te printen. Met de technologie van de DTF-printer kun je zonder problemen printen op katoen, polyester, synthetische stof of zijde. Bovendien kunnen DTF-printers werken op zowel donkere als witte stof zonder dat je op duur A & B papier hoeft te drukken.

Voordelen:

  • Lage investering
  • Je kunt op T-shirts van elke kleur of stof printen
  • Zeer elastische prints die niet barsten als je de stof uitrekt
  • Zeer hoge was- en slijtvastheid

  

 

Hoe werkt het?

DTF Modified printers zijn meestal uitgerust met meerdere kleuren inkttanks. Met deze tanks kunnen printers gemakkelijk CMYK-instellingen gebruiken. De DTF-inkt is speciaal ontworpen voor dit proces.

Bovendien maakt het DTF-proces het gebruik van rollers overbodig, die er voorheen voor zorgden dat de pagina weggleed. Het resultaat is dat de zichtbaarheid van eventuele lijnen op je afdrukken met witte lagen wordt gecorrigeerd. Dus als je op zoek bent naar een printtechnologie die onberispelijke eindontwerpen produceert die een exacte weergave zijn van de gewenste afbeelding, dan is DTF de juiste keuze. 

 

  

 

DTF-printen is perfect voor iedereen die de personalisatie van T-shirts of een ander textielproduct (kussenslopen, maskers, tassen, sweatshirts, enz.) in zijn bedrijf wil opnemen met katoen of polyester (en hun mengsels van elke kleur), met een lage initiële investering.

Als je al bekend bent met dye sublimation printen, is DTF de perfecte aanvullende techniek om je te helpen je prestaties te verbeteren en je bedrijf nog winstgevender te maken. Als je vragen hebt over T-shirtpersonalisatie en DTF-bedrukking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.