Zeefdruk

Zeefdruk: de meest populaire bedrukkingsmethode; duurzame bedrukkingen
Zeefdruk is de meest populaire methode voor het bedrukken van t-shirts . Met deze techniek kunnen we foto's of logo’s tot 18 kleuren drukken.Het is een van de beste bedrukkingsmethodes om uw naambekendheid te vergroten.


Voordelen:

  • - duurzame bedrukkingen en kleuren;
  • - juiste prijs/kwaliteitsverhouding voor grote orders;
  • - ideale drukmethode voor bedrukkingen tot 18 kleuren;
  • - verschillende diktes van bedrukking zijn mogelijk, bedrukking kan ook verschillend effect weergeven.


Methode:

Bij zeefdruk wordt een speciale zeef gebruikt om de inkt over te brengen op t-shirts, hemden, jassen, petten, notebooks, kalenders enz.

Het ontwerp wordt aangebracht op een zeefdrukraam. Op het gaas licht een lichtgevoelige laag. Een film met wel en niet lichtdoorlatende delen van het ontwerp, wordt op het gaas geplaatst en het geheel wordt belicht met UV licht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. De drukinkt wordt op het gaas gedrukt . Het te bedrukken artikel ligt onder het gaas, waardoor de bedrukking op het artikel terecht komt.

Deze methode wordt ook wel serigrafie genoemd. Om afbeeldingen in verschillende kleuren te drukken worden dan verschillende zeven gebruikt. Elke kleur wordt apart gedrukt .

Wij adviseren om gedetailleerde tekeningen te laten drukken met digitale transfer of sublimatie. Zeefdruk is hiervoor niet zo geschikt.Tot slot, indien U uw werknemers wenst te belonen met een gepersonaliseerd T-Shirt of andere promotionele artikelen is zeefdruk de bedrukkingsmethode bij uitstek.